Обвинен е в опит за умишлено убийство мъжът от Сопот, намушкал с нож съседа си и счупил черепа му

Автор: Plovdiv Now 6460
Обвинен е в опит за умишлено убийство мъжът от Сопот, намушкал с нож съседа си и счупил черепа му

Окръжна прокуратура  - Пловдив е внела в съда обвинителен акт спрямо мъж на 47 години от Сопот за това, че на 9 март тази година е направил опит за умишлено убийство спрямо друг жител на града на възраст 51 години. Деянието за щастие е останало недовършено по независещи от извършителя причини.

Обвиняемият и пострадалият са съседи в град Сопот. Те редовно посещавали едно и също заведение, където след употреба на алкохол се стигало до разправии между двамата. Понякога по-младият, когато разполагал с повече пари, черпел съседа си с ракия и цигари. На 5 март двамата отново отишли в заведението, като между тях възникнал скандал и по-възрастният ударил с ръка по врата по-младия, който паднал на пода и си наранил носа. През следващите дни нямало конфликти между тях.

На 9 март 2019 г. 47-годишният обвиняем е употребил алкохол в дома си и решил, че трябва да отмъсти на съседа си за нанесения му удар преди няколко дни. Той взел от жилището си малка брадва с дървена дръжка и нож с 16-сантиметрово острие, които скрил в дрехите си.

Обвиняемият отишъл в заведението, където вече бил съседът му. Приближил се до него с думите: „Аз казах ли ти", след което го ударил с брадвата и извикал: „Ще те убия". От ударите с острието на брадвата потърпевшият получил счупвания на черепа и главата му се обляла в кръв, но успял да стане от масата и хванал ръцете на обвиняемия, който отново замахвал към него.

Двамата започнали да се блъскат и дърпат в пространството между масите, като в един момент обвиняемият извадил ножа от дрехите си. Той започнал да замахва към пострадалия си съсед, като му нанесъл една прободна рана в областта на гръдния кош. Пострадалият загубил равновесие и паднал на пода. Обвиняемият  се навел над него и му нанесъл още една прободна рана в лявата гръдна половина. Раненият успял да се изправи на крака, като ножът останал забит в гърдите му. Той го извадил от тялото си и го изхвърлил в храстите до заведението.

Двамата продължили да се блъскат и дърпат, като в този момент се намесил управителят на заведението, извикан по телефона. Той предупредил обвиняемия да остави брадвата, което последният изпълнил. Никой от останалите присъстващи не е направил опит да преустанови инцидента, а в заведението имало няколко клиенти.

Пристигнали полицаи и медицински екип. Пострадалият е бил откаран в болницата, където са му били обработени раните и по-късно е претърпял черепно-мозъчна операция. Според съдебномедицинската експертиза контузията на мозъка е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Обвиняемият е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина