Образуваха досъдебно производство заради блъснатите момичета в Сопот

Автор: Plovdiv Now 6175
Образуваха досъдебно производство заради блъснатите момичета в Сопот

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за пътното  произшествие в Сопот, при което бе причинена средна телесна повреда на 15-годишно момиче.

Пътният инцидент  стана на 7 май 2024 г., в Сопот, близо до училище. Автомобилът е бил управляван от 18-годишно момиче, което е получило шофьорска книжка преди един месец. Тя е изгубила контрол над автомобила и е блъснала две деца.  По-тежко пострадалата е настанена в болница. На място е бил извършен тест за алкохол и наркотици на шофьорката, управлявала автомобила, като резултатът и в двата случая е отрицателен. 

 По досъдебното производство са разпитани свидетели, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертизи, иззета е медицинска документация и др. След като бъдат събрани всички относими доказателства по делото и изготвени заключенията на експертизите, наблюдаващият прокурор ще вземе отношение за привличане към наказателна отговорност на виновното лице. 

Едното от децата е само с охлузвания, а другото е настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив. По последна информация от лекарите, пациентката е в стабилно състояние, но поради характеристиката на травмите си, има риск за живота ѝ. Медиците от университетската болница полагат всички усилия, за да подобрят нейното състояние.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина