Обрат: 73-годишният шофьор, блъснал смъртоносно дете в Анево, не е употребил марихуана

Автор: Plovdiv Now 11742
Обрат: 73-годишният шофьор, блъснал смъртоносно дете в Анево, не е употребил марихуана

73-годишният Данчо Денчев, който блъсна и уби дете в село Анево, не е употребил марихуана в деня на инцидента. Това е записано в кориците по делото, макар че тестовете му след катастрофата реагираха положително на наркотика.

Делото срещу шофьора трябваше да започне в четвъртък в Пловдивския окръжен съд, но разпоредителното заседание пропадна, заради отсъствието на съдия Спасимир Здравчев. Новата дата за старт на процеса е 11 декември тази година.

Катастрофата стана на 13 април 2022 г. на главен път в селото. Тогава автомобилът, управляван от Денчев блъска 2-годишното дете и неговата 53-годишна баба, като момиченцето загива на място, а жената е откарана в болница. Те са пресичали на нерегламентирано за това място без знаци и пешеходна пътека.  Пред него е имало друг автомобил и е имало намалена видимост. Зад шкодата на Денчев се е движел полицейски автомобил, като униформените са станали свидетели на катастрофата.

По време на разглеждането на мярката за неотклонение на шофьора, в съдебната зала стана ясно, че той е дал положителна проба за марихуана.

Самия Денчев каза тогава, че никога не е пушил марихуана и дори цигари не пали. Той и адвокатът му Владко Мерджанов предполагаха, че недоразумението идва от употребата на многото видове лекарства, които мъжът приема заради здравословното си състояние.

„Водихме дело и това обвинение отпадна. Предполагам, че е ставало въпрос за грешен тест”, каза защитникът му пред TrafficNews.

В настоящото производство срещу Денчо Денчев са повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост на детето и за нанасяне на телесни повреди на 53-годишната му баба, в следствие на нарушаване Закона за движени по пътищата.

Данчо Денчев живее в Чехия, където пребивава като пенсионер. Там са децата му и живее с тях. В България има апартамент в Казанлък. Към момента той е с мярка за неотклонение „подписка”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина