Сопот посреща царя на виното и любовта

Автор: Plovdiv Now 5235
Сопот посреща царя на виното и любовта

Старопланинският събор 2019 на град Сопот, който ще се проведе на 16 февруари под наслод "Да стоплим сърцата с вино и любов", обяви програмата си. Организатор на събитието е община Сопот, вижте какво е предвидено:

В 10,00 часа е посрещането на Царя на виното и любовта пред общината.

В 10,50 часа тръгва шествие до лозов масив за извършване на ритуално зарязване на лоята.

В 11,30 часа започва традиционното зарязване на лозите.

В 12,00 часа е откриването на Старопланинския събор на местността "Манастирска поляна".

Организаторите предвиждат богата музикална програма и награждаване на победителите в различните конкурси. Ще участват детската вокална група "Карловойс", Етрополска духова музика, фолклорна танцова формация "Сая" от София, група "Тракийско настроение" от Пловдив, както и фолкпримата Глория. Водещ ще бъде Краси Радков.

Припомняме, че община Сопот обяви пет конкурса за събора:

"Най-добър местен винопроизводител на бяло и червено вино - реколта 2018". Мострите на вината трябва да са в стъклени бутилки от половин литър и да се предават в сградата на Данъчната служба, етаж 2, стая №19, в периода ат 28 януари до 12 февруари, всеки работен ден до 17,00 часа.

"Най-вкусно приготвено домашно мезе", като участниците в този конкурс ще бъдат оценявани на самия събор от специално жури.

"Национален литературен конкурс, посветен на виното и любовта", като творбите трябва да се изпращат в Центъра за работа с деца на ул. "Иван Вазов" № 57, етаж 2, в периода от 28 януари до 12 февруари. Творбата трябва да е в голям запечатан плик, а името и контактите на автора - в малък. Комисия от специалисти ще оцени и класира постъпилите творби.

"Най-младо семейство, сключило граждански брак в община Сопот" е четвъртият предвиден конкурс.

Петият конкурс е "Най-хубав Вазовски мустак".

Снимка: илюстративна.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина