Николай, убил жена си в Сопот, отново се яви на съд и отново не призна вина

Автор: Plovdiv Now 46322
Николай, убил жена си в Сопот, отново се яви на съд и отново не призна вина

48-годишният Николай Танчев, който преби до смърт 58-годишната си жена Марияна Кръстева до стадиона в Сопот, днес застана отново пред Окръжен съд-Пловдив.  Поради смяна на един от съдебните заседатели, хода на разпоредителното заседание, което се проведе в началото на миналия месец, бе отменен. Така процедурата се повтори, а Танчев отново не призна вина, като пожела съдебното следствие да  протече по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. Той добави, че иска да даде обяснения по делото на по-късен етап, предаде trafficnews.bg.

Припомняме, че двамата са били в близки отношения и живеели на семейни начала в града. Вечерта на 6 август 2022 година те отишли на гости на приятел. Там употребили алкохол и между двойката възникнал скандал. На 7 август към 2:00 часа тръгнали да се прибират към дома си като по пътя продължили да се карат. В района на стадиона той нанесъл множество удари на жената по главата и тялото и тя изпаднала в безпомощно състояние. Мъжът я изоставил и се прибрал в жилището си. 

В залата присъстваха някои от призованите свидетели по делото, а вещите лица липсваха.Делото продължи с разпита им, като някой от тях споделиха, че Николай е нанесъл множество сериозни удари на жената, а преди да издъхне на стадиона  е блъскал главата й в земята. По думите му пред разследващите органи, това е било състояние на афект 

 Първи за показания пред съда застанаха майката и брата на загиналата.  Кръстьо Домусчиев каза, че не е поддържал връзка със сестра си в последните 20 години, защото е прекалявала с употребата на алкохол. Тя е поддържала връзка само със своята майка и то не честа. Марияна има две дъщери, а от показанията на майка й Мария, стана ясно, че е имала брак, като по-късно се развежда и заживява с друг мъж, но той умира. Две години след смъртта му, починалата Марияна заживява с обвиняемия Николай в апартамента на покойния й мъж. Майката добави още, че е виждала само веднъж обвиняемия и не го познава. „Питала съм я дали живее лошо, но не ми се е оплаквала. Знам, че след първия и развод много започна да пие”, завърши разказа си 79-годишната жена.

От думите на свидетел стана ясно, че камери са заснели обвиняемият и пострадалата преди да се отправят към стадиона. Петко Петков, който бе разпитан, разказа, че е бил потърсен през август миналата година от полицията, за да предостави записи от охранителните камери, които има поставени на къщата си. По думите му на видеата се вижда ясно как Николай дърпа жена си по улицата. След това Марияна се строполява на земята, до паркирал автомобил, а обвиняемият обикаля около нея и се опитва да я вдигне. На записите се вижда още как мъжът нанася удари по лицето й. След  кратката намеса на останалите свидетели от залата, Николай и Марияна излизат от обсега на камерите, но по-късно отново се вижда как жената пада, удря се на бордюра и главата й влиза под паркиралия автомобил, след това двамата напускат мястото, обхванато от камерите.

Последва и разпит на двама от разследващите, които работят в отдел Криминална полиция към РУ-Сопот. Първи започна да разказва Васил Балимезов, който описа как подробния разказ на виновния Николай. При проведената беседа на Балимезов и обвиняемия става ясно, че Марияна и Николай са отишли на гости у приятел около 22 часа вечерта. Там те употребили доста голямо количество ракия.  След почерпката, по думите на Николай, починалата започнала да се излага, падала, ставала и още там двамата се скарали, тъй като Танчев е искал да се прибират. Пред вратата на къщата , преди да си тръгнат, Марияна отново паднала, а той я е ударил и се е опитал да я вдигне. Пред разследващите обвиняемият е твърдял, че нанесените удари върху жената са били само с шамари.

След това Николай и жертвата  тръгнали да се прибират пеша, а в близост до стадиона, на въпросната  улицата, където е имло поставени камери е възникнал спор между тях. На този спор станли свидетели момчетата,  които са се явили за разпит днес. Те са им направили забележка да не викат и са се намесили, тъй като са видели, че Танчев  удря жената.

След като са тръгнали за по-пряко през стадиона, на влизане е трябвало да минат през някаква част, където мрежата на игрището е била скъсана. На пострадалата й е било трудно да премине и обвиняемият я е  промушил през дупката. Така той отново се е ядосал за това, че не е можела да ходи, качил се е върху нея, нанесъл й още удари. Николай разказа също, че в онзи момент на ярост я е хванал главата и започнал да я удря в земята- настилката там е тревна”, каза разследващият.

По думите му след това едно от момчетата, които са били свидетели по-рано на спора им, преминал покрай тях и се спрял, за да окаже помощ. Иван забелязал, че блузата на Марияна е скъсана и е останала гола, така дал съвет на Николай да я облекат с неговата тениска , а скъсаната поставил под главата й като възглавница. Момчето предложило на Николай да му помогне с прибирането на жената, но обвиняемият отказал. Иван си тръгнал. После подсъдимият решил да се прибере в апартамента и я оставил на стадиона. „Мъжът се е събудил рано и казал на майка си да провери какво става с жена му. Майката отишла до стадиона и след малко се върнала, като  казала, че няма как да стигне до там защото има намерена починала жена и полицията не позволява. Неговите думи са били , цитирам- “Марияна какъв таралеж ми вкара в гащите. Един вид се е сетил, че починалото лице е жена му. От там тръгнал към стадиона и колегите са го задържали, а по дланите на Танчев е имало засъхнала кръв”, завърши криминалистът Балимезов.

Другият полицай от Криминална полиция, който е бил на мястото на инцидента, спомена, че Николай не е бил известен в криминалните среди, но се говорило, че двамата със починалата често злоупотребявали с алкохола  и се случвало да възникват сериозни скандали помежду им.

Едно от момчетата, станали свидетели на част от скандала на Николай и Марияна, също сподели това, което е видял. Той и неговите приятели са се опитали да помогнат и на двамата, защото състоянието им е било неадекватно.  Жената и обвиняемият обаче отказали.  „Тя правеше няколко крачки и пак падаше. През цялото време, докато ние бяхме там не я е удрял, само искаше да я изправи. Стояха пред къщата повече от 1 час и половина”, завърши 20-годишният свидетел Атанас Атанасов

Днес Окръжен съд- Пловдив разпита част от свидетелите и отложи разглеждането за делото за друга дата през  юни месец. Тогава се очаква да бъдат разпитани свидетелите,  които днес не присъстваха и да бъдат изслушани експертизите, изготвени от вещите лица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина