Модерен парк в квартал “Сарая“ в Сопот! Първата копка е до месец

Автор: Plovdiv Now 12767
Модерен парк в квартал “Сарая“ в Сопот! Първата копка е до месец

Първа копка на модерен парк в квартал Сарая в Сопот ще бъде направена до месец. Той ще бъде изграден на мястото на съборената сграда. Това стана ясно на вчерашната среща на кмета на Деян Дойнов с местните жители. До края на годината ще бъде асфалтирана и улица "Йордан Ненов" в квартала по проект на стойност 800 000 лева, съобщава karlovopress.com.

Кметът призова хората да си платят данъците, за да може по-бързо да се реализират инфраструктурните проекти. Новият парк ще бъде изграден със средства на общината и на Петър Манджуков.

Местните жители поставиха предимно битови проблеми. Те поискаха поставяне на табели и номера на всички улици в града, преместване на контейнери, които миришат и да бъдат премахнати бордюри на определени места в междублоковите пространства. По време на срещата ръководството на общината съобщи, че са одобрени нови 14 жилищни блока за саниране и се очаква финансиране от държавата.
 
Освен това стана ясно, че в западната част на града има огромно нерегламентирано сметище. От местната управа коментираха, че това е сериозен проблем и ще струва много средства на общината. Кметът Деян Дойнов се ангажира с решение на проблема и посочи, че затова разчита и на Общинския съвет. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина