Млади военнослужещи положиха тържествена клетва в Сопот

Автор: Plovdiv Now 7904
Млади военнослужещи положиха тържествена клетва в Сопот
На 16 юни 2023 г. новоназначените военнослужещи в 61 механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, изрекоха свещеното „Заклех се!” в град Сопот, родното място на фамилията Вазови.
 
Бригаден генерал Маргарит Михайлов се обърна към новопостъпилите военнослужещите с думите: „Пожелавам Ви със сърце и воля да браните името и честта на нашата Родина. Бъдете смели, решителни и всеотдайни, защото от този момент Вие ставате част от бойния строй на 61 Стрямска механизирана бригада! Вървете горди и целеустремени, защото всяка Ваша стъпка и действие ще градят имиджа на формированието, на Сухопътните войски и Българската армия.”
 
Кметът на Община Сопот пожела на положилите военна клетва да бранят с чест и достойнство нашето родолюбиво Отечество.
Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений – Викарен епископ на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай в съслужие с духовници от Българската православна църква.
Новозаклелите се военнослужещи изпълниха химна на Република България и преминаха в тържествен марш, в центъра на града, пред развълнуваните погледи на гости, родители и близки.
 
Тържествената церемония завърши с обща снимка за спомен пред Паметника на братята генерали - Георги и Владимир Вазови.
 
Фотограф: ст. сержант Емануил Костадинов
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина