Младежки синдикат към Нинова: “Социалният пакет“ във ВМЗ винаги го е имало

Автор: Plovdiv Now 4522
Младежки синдикат към Нинова: “Социалният пакет“ във ВМЗ винаги го е имало
Във връзка с публикацията "Министър Нинова: Влиза в сила социалният пакет във ВМЗ Сопот", оповестена на 1 юли на официалния сайт на Министерство на икономиката и индустрията и в медиите и поставени след нея към синдикат "Подкрепа" въпроси от работници и служители, младежката организация на синдиката направи проверка и информира:
1. На територията на ВМЗ винаги е имало вендинг автомати, предоставящи топли напитки на работниците. Количеството и локацията на автоматите са били съобразени с търсенето, като по никакъв начин не са игнорирани структурни звена. По време на горещите месеци е имало поставени диспенсъри за студена и топла качествена питейна вода, а през зимните месеци са предоставяни безплатни топли напитки.
2. Поставянето на нови и поддръжката на съществуващите аспирационни съоръжения винаги е бил постоянен процес, това е регистрирано при проверките от компетентните органи. Непонятно е твърдението "Започна и ремонт на вентилационните системи.", защото ако същите не работят, то как се извършва производственият процес?
3. Заводът винаги е разполагал с линейка и твърдението "разпореди спешно да се оборудва и линейка - оказва се, че заводът до този момент няма линейка" е нелепо!
4. Едно от достиженията в социалната сфера на ВМЗ винаги се е явявало столовото хранене. Предлаганите ястия са се отличавали с разнообразие, качество и приемливи цени /субсидирани от предприятието/. Гостите на завода винаги са изразявали своето учудване от тази социална придобивка съчетала в себе си най-доброто възможно съотношение цена-качество.
5. По време на своите посещения г-жа Нинова винаги е изразявала своята загриженост за силна социална политика. Основната цел на синдикалните организации е също да се развиват и разширяват социалните придобивки, но в никакъв случай да не се изопачава Истината и съществуващи такива да се изтъкват като нещо ново или подобрено старо!
Обръщаме се към изпълнителния директор Иван Иванов и го призоваваме да е точен в описанието на свършеното от него, за да не бъде въвеждан в заблуждение министърът на икономиката г-жа Нинова, защото този подход не помага реално на хората с нищо и създава впечатление за манипулация.
Изразяваме своето безпокойство от случващото се, защото то не чертае добро бъдеще за ВМЗ.
 
Припомняме, че вчера бе съобщено, че е влязъл в сила нов пакет в завода, само три седмици след посещението на Нинова.
"В най-големия държавен завод отвори столова с топла храна. На територията бяха поставени работещи кафе машини и обособени места за отдих. Възстановено беше получаването на кисело мляко за работещите в цехове с вредни вещества, което е преустановено преди 22 години в края на 2000 година.
Започна и ремонт на вентилационните системи.
Изпълнителният директор Иван Иванов в момента организира и изплащането на еднократна помощ за почивки през летните месеци.
Той разпореди спешно да се оборудва и линейка – оказва се, че заводът до този момент няма линейка и подсигурена първа медицинска помощ. Заедно с това се организират 4 медицински пункта.
Иван Иванов даде указания за предприемане на действия по осигуряването на безопасни условия на труд във всички звена на завода.
Конкретните мерки по изпълнение на социалния пакет и безопасността на труда ще продължат и в следващите месеци, за което министърът на икономиката Корнелия Нинова се ангажира лично", гласеше съобщението.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина