Младежи от Сопот ще се борят за медали на Европейското първенство по кудо

Автор: Plovdiv Now 6688
Младежи от Сопот ще се борят за медали на Европейското първенство по кудо
Трима младежи, състезатели по на спортен клуб „Фаворит“ в Сопот, излетяха снощи за Малта. Там бойците ще участват в Европейското първенство по кудо. Часове преди да опътуват за далечната страна кметът на община Сопот Станислав Стоенчев лично отиде да изпрати момчетата.
 
На Златин Радев, Виктор Ганчев и Атанас Атанасов градоначалникът пожела първо да се върнат живи и здрави и да донесат медали. „Гордеем се с нашите младежи и стискаме палци за нови спортни победи. Възлагаме големи надежди на тях и благодарим за добрата подготовка на треньора им Радослав Цанков. Като кмет, родител и човек, който е обществено ангажиран, винаги съм подкрепял и ще подкрепям спорта по всякакъв начин“, коментира Станислав Стоенчев.
 
Трите момчета са ученици в ПГ „Ген. Владимир Заимов“ Сопот. Те тренират усилено и във времето са показали висока дисциплина и професионално ниво.
 
За това свидетелстват десетките призови купи и медали, които бойците са завоювали на национални състезания и републикански шампионати, уточниха от гимназията.
 
Европейското първенство в Малта ще се проведе на 4 февруари 2024 г.
 
Източник: Община Сопот

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина