Млад работник падна в резервоар в Сопот

Автор: Plovdiv Now 5852
Млад работник падна в резервоар в Сопот

Работник е настанен в пловдивска болница след трудова злополука в Сопот. Около 11 ч. днес 28-годишният мъж работил по обособяването на кофраж по резервоар с дълбочина 3 метра, който ще събира водата на града и ще захранва два фонтана. Пропукала се дъската, върху която бил стъпил и паднал на дъното.

"Обади ми се техническият ръководител на обекта, беше много притеснен. Веднага сигнализирах на телефон 112, дойдоха полиция и линейка, а след това извикахме пожарната и екип на планинската служба", обясни пред 24 часа кметът на Сопот Деян Дойнов.

Пострадалият трябвало да бъде изваден внимателно и операцията по спасяването му отнела около 40 минути. Преди това му е била осигурена вода, а кметът проверил дали е контактен. "Слязохме при него, питах го как е. Мърдаше единия си крак малко по-леко, предполагам има счупване. Беше в стабилно психическо състояние", посочи Дойнов. 

Кметът обясни, че 28-годишният не е служител на общината, а работи за фирма, спечелила обществена поръчка. "Изпълнителят носи отговорност за безопасността. Има компетентни органи, които ще проверят дали всичко е било изрядно", каза още той. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина