Министърът иска оставки на директори във ВМЗ-Сопот

Автор: Plovdiv Now 8588
Министърът иска оставки на директори във ВМЗ-Сопот

До края на деня министърът на икономиката Кирил Петков ще поиска оставките на 4-ма от 5-та членове на Борда на директорите на ВМЗ – Сопот, както и на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания, от която е част ВМЗ.

Това съобщи министър Петков след среща със синдикатите в оръжейницата. Той дойде в Сопот, за да успокои социалното напрежение сред синдикалните членове, които заявиха, че във вторник, 24 август, ще излязат на протест в София. Те настояват за оставката на Борда на директорите, а ВМЗ да бъде изваден от ДКК.

„Дали ще протестираме следващата седмица, ще решим до утре“, заяви лидерът на КТ „Подкрепа“ в заводите Димитър Атанасов пред БНР.

Министърът на икономиката обясни, че откакто е назначен новият борд на директорите през април, ВМЗ не изпълнява свои договори, не разплаща сключени контракти, а реално загубите за няколко месеца са около 6 милиона лева. „Ако бордът не си подаде доброволно оставките, мога да ги уволня. Нямам забележки към работата на изпълнителния директор Иван Гецов“, посочи още министър Кирил Петков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина