“Малката кибритопродавачка“ оживява на сцената в Сопот

Автор: Plovdiv Now 7391
“Малката кибритопродавачка“ оживява на сцената в Сопот
Една от най-известните приказки на Андерсен ще оживее пред очите на малки и големи, на голямата сцена в читалище "Иван Вазов - 1871" в Сопот, с премиерата на най-новия куклен спектакъл за деца и техните възрастни - "Малката кибритопродавачка" по мотиви от едноименната приказка.
 
Спектакълът е продукция на Театрална работилница "Пиеро" в Калофер и читалище "Христо Ботев - 1869".
 
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.
 
Пиесата ще се играе на 20 май, от 16:30 часа, в читалището в Сопот. Цената на билетите е 5 лева за деца и възрастни, могат да бъдат закупени на касата на читалището.
 
В Новогодишната нощ, когато всички празнуват, малката Елга е принудена да продава кибрити сама на улицата. Но никой не желае да си купи. Хората от тълпата са студени и бездушни към нея.Тя не смее да се прибере вкъщи, защото не е продала и клечица, а баща й може да я накаже сурово. За нещастие, малката кибритопродавачка е преследвана и от строгия полицейски инспектор – Мистър Троли, в тази празнична вечер. Измръзнала, гладна, без топли дрехи и боса, Елга се скита из студените и празни улици на големия град, докато всички останали празнуват в топлите си домове. И тогава се запознава със Снежния човек и кученцето Рино. Благодарение на тях тя изживява прекрасни моменти, изпълнени с приятелска любов и чудеса.
Един нов и различен прочит на най-известната Андерсенова приказка. История, изпълнена с невероятни обрати, чувство за хумор и вълнение.
 
Пиестата е подходяща за деца над 3 години.
 
БИЛЕТИ ЗА СПЕКТАКЪЛА МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ НА КАСАТА НА НЧ "И. ВАЗОВ - 1871" - СОПОТ. ТЕЛЕФОН ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: +359 893 54

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина