Кметът на Сопот награди вицешампиона Иван Димов

Автор: Plovdiv Now 3325
Кметът на Сопот награди вицешампиона Иван Димов

Кметът на община Сопот Станислав Стоенчев връчи грамота и парична награда на новия вицешампион на България по вдигане на тежести Иван Димов.

22-годишният сопотненец грабна второто място в категория 61 кг. на Европейското първенство, което се проведе преди дни в София.

Иван е състезател на националния отбор по вдигане на тежести, тренира в клуб „Самсон“ в родния си град, а негов треньор е баща му-Петко Димов.

От свое име и от името на цялата общинска администрация кметът благодари на младия шампион за радостта и гордостта, които е носил и носи на съгражданите си.

„Винаги в мое лице и това на екипа ми ще имате моята подкрепа, и финансова, и морална. Ще опитаме да решим проблема със сградния фонд, защото знам ,че тренирате в лоши условия. За мен като кмет на община Сопот е изключителна чест и привилегия да посрещна и състезателя, и треньора. През юни месец очакваме и олимпийски шампион“, обърна се към Петко и Иван Димови кметът. „Искам да благодаря лично на Вас и на всички от Вашия екип за подкрепата, която ни оказвате не само на нас, а на всички спортисти в Сопот. Да сме здрави и да покажем това, което можем“, каза на градоначалника състезателят.

Димов младши е спечелил медала след оспорвана надпревара с опонентите си и с травма в коляното, която е получил 20 дни преди Европейското състезание, разказа треньорът. Иван Димов е носител на бронзов медал от миналогодишното Европейско първенство, а през 2022 г. стана европейски шампион по вдигане на тежести.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина