Кметът на Сопот има 14 дни, за да вземе мерки за къщата, превърната в бунище

Автор: Plovdiv Now 5740
Кметът на Сопот има 14 дни, за да вземе мерки за къщата, превърната в бунище

Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив заедно с представители на общината е проверила нерегламентираното струпване на отпадъци в двора на къща в Сопот.

Екоинспекторите нямат правомощия да влизат в частен имот и по тази причина огледът е направен откъм улица „Тана Павлова“.  Проверяващите са установили, че в двора има много полиетиленови чувалис дрехи, както и дюшеци и друга стара покъщнина.

Служителите от инспакциата са издали предписание на кмета на община Сопот да приложи изискванията на Наредба №1 за управление на отпадъците и да уведоми директора на РИОСВ писмено за предприетите действия в 14-дневен срок, съобщава karlovopress.
 
Съгласно Закона за управление на отпадъците контролът върху образуването, събирането, съхраняването, транспортирането и третирането на битовите и строителни отпадъци попада в компетентностите на кмета на съответната община.
 
Припомняме, че собственикът на този имот, вече покойник, е бивш работник на ВМЗ-Сопот. Негови съседи са го виждали да носи сандъци с взривни вещества. И ако в момента се направи една проверка и се изчистят всички боклуци, със сигурност ще бъдат открити боеприпаси, опасяват се хората.
 
След като бившият военен умира, неговата съпруга и сина му продължавали да носят всякакъв вид боклуци и да тъпчат къщата и двора. Част от тях вече са паднали на улицата, а по нея всеки ден преминават хора.
 
Хората се опасяват, че от това бунище може да плъзнат зарази, а грамадни плъхове вече трайно са се настанили в постройката.
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина