Кметът на Сопот бил в една от колите в катастрофата на Подбалканския път

Автор: Plovdiv Now 10754
Кметът на Сопот бил в една от колите в катастрофата на Подбалканския път

Кметът на Сопот по чудо е невредим, след като е станал неволен участник във верижната катастрофа на Подбалканския път, съобщи 24plovdiv.bg.

Припомняме, че полицията съобщи, че ремарке на товарен автомобил се е откъснало и влетяло в насрещното, като е блъснало Дачия и Мазда. Дойнов е шофирал втората кола, която е служебна. Той пътувал с друг колега, връщали се от мероприятие в Карлово.

"Понеже участъкът от пътя между Сопот и Карлово е в ремонт, трафикът се регулира с два временни светофара. Чакахме в колоната и си приказвах с колегата. Зад нашия автомобил беше дачията на съгражданин. С периферното си зрение видях как ремаркето лети срещу нас. Не успях изобщо да реагирам. Удари ни в задната част", разказа Дойнов пред 24plovdiv.bg.

Той видял ремаркето да блъска и дачията и веднага изскочил с колегата си навън. Помислили, че вторият водач е пострадал. Той обаче успял да изскочи. Имал натъртвания от отворилия се еърбек. "Обадих се на тел. 112. Пристигна медицински екип и на място прегледа съгражданина ми", добави сопотският кмет. По думите му катастрофата е можело да бъде с фатални последици.

"Бог се смили над нас. А и се случи на голям християнски празник - св. св. Константин и Елена. Решихме с шофьора на дачията всяка година на 21 май да даваме курбан", каза Дойнов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина