Изолираното край Сопот френско семейство иска преводач

Автор: Plovdiv Now 9723
Изолираното край Сопот френско семейство иска преводач

Къмпингуващите французи край Сопот са изолирани и няма опасност за населението. Това заяви днес д-р Ваня Танчева-Манчева от РЗИ

„Предприели сме мерки, искат обаче документът, който им връчваме да бъде на френски. На мен също ми се случи да говоря с други французи, които обаче ме разбраха. Може сами да си направите изводите – в единия случай чуват, а в другия не. В случая край Сопот става дума за кемпери, до колкото разбрах са два. Засега са изолирани и не представляват опасност. Проблемът е с разясняването – искат преводач и превод на документа“, заяви още д-р Ваня Танчева-Манчева.

Припомняме, че Сопот е първата община в Пловдивска област, която въведе вечерен час. Заповедта бе издадена от кмета Деян Дойнов. Жителите на града, както и на село Анево, ще трябва задължително да бъдат по домовете си от 22:00 часа до 6:00 часа. 

Освен това, на територията на общината няма да се допускат автомобили с регистрация, различна от пловдивска. Те ще бъдат пренасочвани по Околовръстния път (ул. "Трети март").

Градските власти и униформените ще следят за спазване на разпорежданията, които ще бъдат в сила до 13-и април. 

Съседната община Карлово пък е издала препоръка за налагане на вечерен час на непълнолетните жители. Препоръчва се те да бъдат по домовете си в 20:00 часа вечерта.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина