Иван Димов от Сопот завоюва среброто на Световната купа

Автор: Plovdiv Now 8626
Иван Димов от Сопот завоюва среброто на Световната купа

Щангистът ни Иван Димов от Сопот спечели сребърен медал по време на състезанието за Световната купа, което се проведе в Доха, Катар.

Родният тежкоатлет се включи в надпреварата в по-горната за него категория до 67 кг, като в изхвърлянето се справи последователно със 133, 137 и 140 кг, което му отреди 2-о място в подреждането

В изтласкването Димов се нареди 5-и, след като успешно вдигна 155 и 160 кг, но не успя при последния си опит на 165 кг.

По този начин сопотненецът, който е европейски шампион от миналата година в Тирана, събра двубой от 300 кг, който беше достатъчен, за да му осигури сребърното отличие в състезанието, както и 500 долара от наградния фонд.

Шампион в надпреварата, която е и квалификация за Олимпиадата в Париж през 2024 година, стана представителят на КНДР Джу Уон И, който събра двубой от 317 кг (139+178).

На Световната купа по вдигане на тежести в Доха ще имаме и още едно българско участие, като в неделя (10 декември) европейският и световен шампион Карлос Насар ще вдига в категория до 89 кг.

Катя Адърска, бившата директорка на Професионална гимназия "Ген. Владимир Заимов" в гр. Сопот, в която Иван завършва своето средно образование, написа в профила си във Фейсбук, че се гордее с успехите на шампиона по щанги.

"Наш възпитаник е тежкоатлет, с когото се съобразяват състезателите от цял свят. С втори резултат от двете движения, Иван е сребърен медалист! Браво, Иване! Ти прославяш България, Сопот, ПГ "Ген. Владимир Заимов", пише Адърска.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина