Иновативен урок в Сопот! Зрелостници-кулинари готвиха със свои гости в учебния ресторант

Автор: Plovdiv Now 8814
Иновативен урок в Сопот! Зрелостници-кулинари готвиха със свои гости в учебния ресторант

Дванадесетокласниците от ПГ “Ген. Владимир Заимов” в Сопот станаха част от един иновативен бинарен урок, споделен с гостуващите учители и ученици от ПГТ “Проф. д-р Асен Златаров” в Кърджали.

Учениците са от професия “Ресторантьор”, специалност “Кетъринг”, а събитието в Сопот беше част от програмата, подготвена съвместно с партньорското училище, по проект “Иновации в действие” на Министерство на образованието и науката, свързан с обмяна на добри практики и увеличаване броя на иновативните училища в България.

Ученици и учители имаха възможност да демонстрират знания и умения, които младите ресторантьори са получили в интерактивните уроци по теория и в часовете по практика в учебната работилница. Рамо до рамо заимовци и златаровци твориха специалитети с професионализъм и вещина.

"Горда и щастлива съм, защото това е сбъдната моя мечта - учебен ресторант, пълен с деца и колеги - знаещи и можеши, обичащи това, което правят, предаващи любов на всички чрез храната и коктейлите, които подготвят!", каза директорът на ПГ "Ген. Владимир Заимов" инж. Катя Адърска.

Източник: ПГ "Ген. Владимир Заимов" - Сопот

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина