Хората в Сопот са притеснени от плъзване на зарази заради липсата на вода

Автор: Plovdiv Now 8170
Хората в Сопот са притеснени от плъзване на зарази заради липсата на вода

Кметът на община Сопот – Деян Дойнов, запозна гражданите, които инициираха среща пред Общината, със ситуацията относно липсата на водоподаване в града. От ВИК – Пловдив засега не дават прогнози за разрешаване на въпроса с водоподаването. 

Позиция изрази и известният актьор Николай Урумов, които сподели, че средата на живот на Алековия Бай Ганьо е непроменена вече 130 години.

Гражданите са силно притеснени от плъзването на различни зарази. Притеснение изразяват и ръководителите на детски ясли, градини, социални домове и болница. Своята позиция сподели и лидерът на КТ „Подкрепа“ – Димитър Атанасов. Той също не е наясно как без липса на водоподаване ще функционират нормално Вазовските машиностроителни заводи в града.

Днес официално е входирано писмо от името на община Сопот до министъра на регионалното развитие и благоустройството, с копие до президента на Република България, министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи, главния прокурор и областния управител на област Пловдив относно липсата на вода в града от 19:00 часа на 02 септември 2022 г.

Рано тази сутрин е повдигнат въпросът и в национален телевизионен ефир.

"Няма да спрем, докато не предизвикаме отговорните институции да вземат спешни мерки и да си свършат работата. Недопустимо и абсолютно необяснимо е един град да няма вода през 2022 г., да не работят болница и детски градини и да сме лишени от елементарни хигиенни условия", казват от Общината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина