Глобяват бащата на момчето, хванато да шофира край Сопот, чичото може да иде в затвора

Автор: Plovdiv Now 42636
Глобяват бащата на момчето, хванато да шофира край Сопот, чичото може да иде в затвора

За 72 часа е задържан мъжът, предложил подкуп на полицията, след като бе хванат в автомобил, шофиран от 15-годишен. Младежът се опита да избяга на полицията в Карловско, докато е превозвал баща си, чичо си и братовчед си, които са били пияни.

Около 1:30 часа през нощта в района на село Анево полицейски патрул подал сигнал за спиране на лек автомобил. Вместо да изпълни разпореждането, шофьорът опитал да избяга. 

„Образувано е бързо производство за даден подкуп на полицейски служители в размер на 50 лева от пълнолетно лице, за да не съставят акт за административно нарушение на един от пътниците. На 14 декември полицейските служители от РУ – Карлово са се опитали да спрат автомобила. След кратка гонка, навлизайки в град Сопот, шофьорът е заловен. При извършената проверка се установява, че водачът е ученик в 9 клас. С него са били три пълнолетни лица, употребили алкохол”, заяви пред Нова телевизия окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

По думите ѝ автомобилът е собственост на бащата на момчето. Чичото на младежа е предложил подкупа, за да не се състави акт за административно нарушение. Нарушителите са се връщали от град Пирдоп.

Предложилият подкупа е задържан за 72 часа и е с повдигнато обвинение. Законът предвижда санкция лишаване от свобода до 10 години и глоба до 10 хиляди лева. 

За бащата на детето, който е предоставил автомобила, по закон се предвижда да получи глоба от 100 до 300 лева. Регистрацията на автомобила е прекратена и му е взето свидетелството за правоуправление. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина