Гимназисти от Сопот бяха в чужбина на професионална квалификация

Автор: Plovdiv Now 5149
Гимназисти от Сопот бяха в чужбина на професионална квалификация

През юни и юли две групи ученици от ПГ “Ген. Владимир Заимов” Сопот бяха на стаж в Португалия и Германия по проект на Еразъм+.

15 ученици от професиите готвач, организатор на туристическа и агентска дейност и хлебар-сладкар, успешно са положили тестове по английски език. Преминали са и допълнителна подготовка по чуждия език и по професията, пише karlovopress.com.
 
В град Брага, Португалия, в рамките на 3 седмици, те изучаваха специфичните за района и общите за Европа норми и изисквания за производството и сервирането на храни и администрирането в хотелите.
 
В немската столица 15 програмисти, използваха познанията си по писането на код и устройството на хардуера, за да разработят конкретни проекти за немски фирми.
 
За първи път 10 учители участваха в проект по програмата, като проучиха немския опит в дуалната система на обучение.
На заключителна среща, която се проведе в учебния ресторант на ПГ “Ген. Владимир Заимов”, бе представен своеобразен отчет по проекта от ръководителите на групите включващ кратки презентации.
 
На отчета присъстваха родителите на повечето участници.
 
Всички участници получиха сертификати. Всяко семейство бе удостоена с благодарствено писмо от ръководството на училището и ръководителите на групите.
 
Срещата завърши с дегустация на традиционни специалитети от Португалия и Германия.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина