Двама жители на Сопот пострадаха от кражби, карловец също се опари

Автор: Plovdiv Now 40611
Двама жители на Сопот пострадаха от кражби, карловец също се опари

Две кражби са били извършени в Сопот и с тях са се заели служители на РУ-Карлово.

50-годишен мъж от Сопот се е оплакал в полицията вчера, че ден преди това от магазин за козметика в Карлово, на улица «Гурко», неизвестни лица са извършили кражба на продукти. Нанесените щети са в процес на изясняване. Разследването е установило извършителят на деянието - 66 годишна жена от село Иганово. По случая е започната проверка за престъпление по Наказателния кодекс.

41-годишна жена също от Сопот е подала сигнал в полицията, че от избата в дома й са били откраднати 5 броя употребявани метални водопроводни тръби. По случая е започната проверка за събиране на данни за извършеното престъпление. Извършителят на деянието бързо е бил установен. Оказало се е, че това е 57-годишен мъж, също от Сопот. Материалите  и по двата случая са докладвани на РП Карлово с оглед прилагане на чл 218 от НК.

31-годишен мъж от карловското село Богдан пък е подал сигнал в полицията за кражба. Той е съобщил, че от землището на селото в местността «Дамлъ дере»  е била извършена кражба на 4 броя моторни триони. От проведените оперативно издирвателни мероприятия е било установено, че извършители на кражбата са  двама млади мъже на 23 и 29 години от гр. Твърдица, обл. Сливен. Мъжете са задържани в ареста на управлението.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина