Двама сопотненци в ареста за наркотици, задържаха общо 14 младежи от областта

Автор: Plovdiv Now 5239
Двама сопотненци в ареста за наркотици, задържаха общо 14 младежи от областта

Четиринадесет души от Пловдивска област се озоваха в ареста след спецакция срещу притежанието и разпространението на наркотици. По време на акцията, провела се през изминалата седмица, били иззети различни по вид и количество наркотични вещества.

При процесуално-следствени действия на бул. „Санкт Петербург“ в разследващи от отдел „Криминална полиция“ конфискували близо 1,5 грама амфетамин, марихуана, 12 таблетки МДМА и електронна везна. Те били притежание на трима мъже на 24, 25 и 31 години и 22-годишна жена. С полицейски заповеди четиримата били задържани за едно денонощие, а с прокурорско постановление мярката за неотклонение на 24-годишния била удължена до 72 часа.

В ареста за същия срок е приведен и 29-годишен мъж,  в чието жилище служители на Второ РУ открили 14 пакетчета суха зелена листна маса с общо тегло над 100 грама и електронна везна. За притежание на марихуана в Първо РУ се озовали трима тийнейджъри, на 15, 17 и 18 години, а в Пето РУ – 25-годишен.

Междувременно със същия наркотик в Раковски и в Сопот били засечени 20-годишен и 19-годишен. Пак в Сопот, край спирка на градския транспорт, 25-годишен бил задържан да носи в себе си електронна везна и над 18 грама амфетамин.

Пакетчета с подобно съдържание иззели служители на Трето РУ от 18-годишен, а колегите им от Първомай – от 20-годишен. Срещу всички извършители са образувани полицейски производства под наблюдение на прокуратурата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина