До края на деня се очаква решение на проблема с болницата в Сопот

Автор: Plovdiv Now 4936
До края на деня се очаква решение на проблема с болницата в Сопот
Днес до края на деня се очаква да се подпише споразумение с д-р Анастасов за период от 90 дни, съобщават от Община Сопот 
 
Мая Панайотова, лидер на синдикат „Подкрепа“ в болница „Иван Раев“ също се обърна за съдействие към общината.
 
По-рано днес е проведена среща с д-р Анастасов, досегашния медицински управител на здравното заведение. Целият медицински персонал е силно обезпокоен от състоянието на болницата и от факта, че от 20 ноември договорът за управление е изтекъл и не е подписан нов. това потвърждава информацията, че от днес вече болницата е без управител, който единствен има право да разписва медицински и административни документи.
 
Мая Панайотова, придружена от зам.-кмета Николай Новаков, посети председателя на Общинския съвет в търсене на отговори и решение. Днес се изисква спешен подпис на управител върху епикризи и медицинският персонал отправи покана към Нели Пенева да посети болницата, за да бъде въведен ред.
 
Рано тази сутрин общинският съветник Фратьо Куртев внесе предложение да бъде подписан анекс с д-р Анастасов за период от 90 дни. В рамките на този гратисен период докторът ще остане управител на здравното заведение, а общинският съвет ще трябва да проведе конкурс за нов управител. Нели Пенева е предложила докладната на гласуване и се очаква решение с предварително изпълнение в рамките на деня.
 
„Тази седмица ще има заседание на общинския съвет за обявяване на конкурс“, обеща г-жа Пенева.
Лоша комуникация, лоша организация или нещо друго се крие в основата на тази ситуация - едва ли ще стане ясно. Фактите и документите са изложени. „Защо е необходимо да се чака до последния момент или медицинският персонал да бъде подложен на такъв стрес?“, попита г-н Новаков.
 
Въпроси повдига днешното изявление на г-жа Пенева, която твърди, че е направила изказването си мината седмица „на шега“ (бел. ред. Вероятно става дума за изразената готовност на г-жа Пенева да поеме управлението на болницата).

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина