Делото за убийството в Сопот на финала! Николай твърди, че давал показания под натиск

Автор: Plovdiv Now 9082
Делото за убийството в Сопот на финала! Николай твърди, че давал показания под натиск

Автор: Георги Тошев

48-годишният Николай Танчев, който преби до смърт 58-годишната си жена Марияна Кръстева до стадиона в Сопот твърди, че показанията, който е дал по време на досъдебното производство са били под натиск. Той отрича да е убил жена си и твърди, че ѝ е ударил само 2 шамара, пише trafficnews.bg.

Ядох бой в полицията в Карлово и затова така съм казал. Полицаят ми каза да клекна с ръцете напред и ме пита дали съм ѝ удрял главата в земята, иначе той ще ми разбие моята. Биха ме и казах „да” и те така са записали”. Това заяви пред съда мъжът, който е с повдигнато обвинение за убийство, извършено с особена жестокост.

В днешното заключително заседание в Пловдивския окръжен съд Николай Тачев даде подробни обяснения за фаталната вечер и как се е стигнало до инцидента.

С Мариянка живях от около 1 година. Във въпросната вечер отидохме на гости при семейни приятели. Тя искаше да види дечицата, често ходихме у тях. Къщата им е на около половин километър от вкъщи. Към 20:30 —21:00 часа отидохме пеша. Бяхме почерпени. Аз бях пил 4-5 малки бири. Тя не знам какво беше пиша, но беше пийнала. Бяхме в добро настроение и всичко беше точно. Бяхме седнали в двора на нашите приятели, слушахме музика и пихме ракия. Не съм ѝ броил чашките, но тя пи доста. Аз изпих около 200-300 грама. Беше весело, само я предупредих да внимава колко пие, защото трябва да се прибираме”, започна разказа си Николай.

За Марияна той каза, че е пиела много, постоянно и каквото има.

По принцип тя не работеше и предимно аз я издържах. Аз пия, но нормално,по едно патронче вечер. Тя пие колкото има. Имаше си проблем с алкохола и от преди да живеем заедно. Пиеше каквото има. Имаше ли алкохол го изпиваше. Взимаше даже от магазина на версия. Често не може да стане от фотьойла, защото се напиваше и я местих на леглото. Не сме имали агресия преди, тя не беше лош човек”, каза той.

По време на гостите и направих забележка, защото знаех, че трудно ще я прибера. Направих и забележка да не се налива толкова докато бяхме там. Към 22:30 —23 часа си тръгнахме. Тя залиташе доста по пътя. По пътя вървях 2-3 метра пред нея. По едно време се обърнах и видях, че е паднала на земята. Взех да и викам „видя ли какво направи” и тръгнах да я дърпам за ръката, за да я вдигна. Дойдоха комшиите да питат има ли нужда от помощ. Вдигнахме я и я хванах под мишница да я нося. След 30 - 40м се дръпна от мен, искаше да ходи до тоалетна и залитна и пак падна. Пак и се развиках. Момчетата пак дойдоха и ни помогнаха да я изправим. Лека полека продължихме по пътя. Краката ѝ се подкосяваха, едвам я носих. По 15-20м почивахме и така докато стигнахме до стадиона. Там се преминава през една дупка и тя отново падна. След 20-30 метра вече не можех да я нося и я оставих на тревата”, разказа още мъжът.

Тогава пак дойде едното момче, тя беше по гръб и заспиваше. Той предложи да си сваля тениската и да я сложим на нея, а нейната я сложих под главата ѝ. Пушихме по 1 цигара и той пак ми предложи помощ, но аз му казах, че нямам повече сили и я оставям да се пооправи и да се прибере. Имахме още поне 300-400 метра до вкъщи. Прибрах се може би към 1 часа. На сутринта говорих с майка, тя беше там. Разказах ѝ, че снощи съм оставил Мариянка на стадиона. Пратих майка да види за какво става въпрос. Отиде и се върна и вика има починала жена и веднага тръгнах натам. После ме задържаха и ме вкараха в ареста”, добави още Николай.

Той твърди, че през целия път и е ударил 2 шамара, за да се стресне.

Не съм я ритал. Не съм забелязал вечерта по нея да има кръв, но сутринта по моите длани видях, че има кръв. Улиците са тъмни и не съм видял да има наранявания”, обясни още той.

На въпрос на съда, защо е решил да я остави сама в такова състояние, той отговори:

И друг път съм я виждал в такова състояние и знам, че като се оправи ще се прибере. Не ми е минавало през акъла, че може да стане такова нещо. Случвало се е и друг път да изпада в подобни състояния”.

Тези показания коренно се различават от дадени от Николай по време на досъдебното производство. В първият си разпит в присъствието на адвокат, 48-годишният мъж е обяснил, че преди да отидат на гости са пили бира - той 2 малки бутилки, а тя едно ПВЦ без 4-5 пръста на дъното.  В последствие, като били на гости от 1 литър ракия, в бутилката било останало половината.

В последствие, след като си тръгнали е казал, че ѝ е ударил шамар по пътя, защото Марията много се лигавила. После пак я ударил зад врата със средна сила. Последвали и още 4-5 шамара, защото не искала да става. Дръпнал я и за косата и я ритнал. Часът на прибиране също не отговарял на казаното днес – около 2:30-3:00 часа. Друго констатирано противоречие е, че в първия разпит Николай е казал, че е забелязал на стадиона, че и тече кръв от устата и носа.

Приетата днес комплексна съдебно-медицинска експертиза потвърди множеството травми по тялото на жената. Според експертите повърхностните наранявания по лицето и врата са вследствие на шамари. Има и наранявания от нокти. Вещите лица са отбелязали и удари от падане, както  и удар на главата в земята.

Според експертизата са на лице най-малко четири удара с ръка или крак. Травмите по шията са от притискане с пръсти и длани. Смъртта е настъпила от черепно-мозъчната травма в следствие на тежък мозъчен отток. Вещите лица са категорични, че повечето увреждания са от удари с крак или ръка, възможно е и главата на жената да е блъскана в земята. Според експертизата Уврежданията са от много силни удари, не е важно колко са на брой.

Справки в различни болнични заведения потвърдиха, че Марияна Кръстева е постъпвала многократно в болница, заради дългогодишна злоупотреба с алкохол.

По-късно ще стане ясно и дали Николай Танчев ще бъде признат за виновен и каква присъда ще получи за тежкото престъпление.

Как се е стигнало до инцидента?

Според обвинителния акт е установено, че двамата са имали близки отношения и живеели на семейни начала в града. Вечерта на 6 август 2022 година те отишли на гости на приятел. Там употребили алкохол и между двойката възникнал скандал. На 7 август към 2:00 часа тръгнали да се прибират към дома си като по пътя продължили да се карат. В района на стадиона той нанесъл множество удари на жената по главата и тялото и тя изпаднала в безпомощно състояние. Мъжът я изоставил и се прибрал в жилището си. Към 7:10 часа един от охранителите на стадиона я открил и подал сигнал в полицията. Пристигналите на място екипи установили, че жената е починал

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина