Държавата отказа безлихвен заем на Сопот

Автор: Plovdiv Now 4491
Държавата отказа безлихвен заем на Сопот

Държавата отказва безлихвен заем на Община Сопот.

С писмо до кмета Деян Дойнов министърът на финансите Владислав Горанов съобщава, че не може да бъде уваженото искането на общината за отпускане на безлихвен заем в размер на 800 хиляди лева, пише karlovopress.com.

От финансово министерство са на мнение, че общината има и други възможности за финансиране на недостига на средства по бюджета си, които са определени в Закона за общинския дълг, както и чрез подобряване на системите за финансово управление на приходите и разходите по бюджета при спазване на законовите разпореди.
 
Зам.-кметът на общината Николай Новаков съобщава, че общината продължава да търси адекватни мерки за излизане от финансовата криза като някои от предложенията вече са внесени на вниманието на местния парламент. Припомняме, че на последното редовно заседание миналия месец, общинският съвет взе решение и подкрепи предложението на общината да поиска безлихвен заем от държавата, за да може със средствата да бъдат извършени разплащания по сключени договори за текущи и основни ремонти, както и за задължения по второстепенни разпоредители с бюджетни кредити в сферата на образованието.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина