Близки на убитата рейндържка от Сопот искат от обвинения за убийството й 150 хил. лв

Автор: Ива Модова 6522
Близки на убитата рейндържка от Сопот искат от обвинения за убийството й 150 хил. лв

Светослав Каменов, обвинен за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова в Сопот, се изправи пред Окръжен съд в Пловдив днес. По време на разпоредителното заседание лице в лице се изправиха за първи път майката на Десислава и соченият за убиеца й. Йонка Нитова, чрез адвоката си депозира два частни иска срещу Каменов. Единият за причинени имуществени вреди от 1276 лева, която е кредит наследен от майката. Вторият иск е за неимуществени вреди, а именно 150 хиляди лева. След съвещание съдът прие частично исковете. Магистратите уважиха единствено иска за неимуществени вреди, тъй като втория иск не е предмет на престъплението. Съдът конституира Нитова като частен обвинител.

Защитата на Каменов изрично се противопостави на гражданските искове, тъй като според нея ще се утежни процесът, ако се разглеждат съвместно. Искането й обаче не бе уважено. Пред магистратите адвокат Снежана Почева заяви, че клиентът й желае делото да се гледа по особените правила, и именно да се разпитат само определен кръг от свидетели, а не всички от списъка от досъдебното производство. Поради тази причина процесът ще се гледа по съкратената процедура, но обвиняемият няма да се ползва от привилегията за намаляване на наказанието с 1/3.

Така през декември Каменов отново ще се изправи пред съда. Тогава ще бъдат изслушани всички свидетели и вещи лица. Обвиняемият също ще даде пълни обяснения по случая.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина