Ремонтират навеса на църквата в Богданица с 6 000 лв.

Автор: Валерия Василева 9158
Ремонтират навеса на църквата в Богданица с 6 000 лв.

Шестима жители на Садово ще бъдат подпомогнати със средства от общинския бюджет. Това решиха с пълно единодушие съветниците по време на последната си сесия.

Общо 2600 лв. ще бъдат разпределени между четири жителки на общината, които са в тежко здравословно и финансово положение. Те ще получат съответно 100, 200, 300 и 2 000 лв. под формата на еднократна финансова помощ. В решението на съветниците не се споменава сумата, с която ще бъдат подпомогнати другите двама граждани. 

Други 6 000 лв. от общинския бюджет ще бъдат заделени за ремонт на църквата в село Богданица. Те ще бъдат предоставени на храма под формата на дарение с цел ремонт на навеса към нея. И двете предложения бяха внесени в Общинския съвет от кмета Димитър Здравков.

Църквата "Св. Атанас" е строена през 1853 година и се нуждае от ремонт. Преди 3 години бе реновиран покривът на зданието, но средствата не достигнали за по-мащабни дейности. Самият храм се намира в центъра на селото, като в него ежегодно се провеждат чествания на важни събития. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина