Мостът над река Чепеларска в Катуница напът да пропадне

Автор: Милен Ангелов 10235
Мостът над река Чепеларска в Катуница напът да пропадне

Мостът над река Чепеларска край село Катуница продължава да бъде като трън в очите на хората, които всекидневно преминават от там. Това е едно от основните трасета, по които преминават автомобилите от селата Болярци, Караджово, през Катуница за Ягодово и Пловдив. До сега мостовото съоръжение се ремонтира само козметично, но на практика се нуждае от спешен основен ремонт. Заради липса на средства обаче това не се случва.

Съвсем скоро една от най-проблемните зони на моста е била замазана с циментова смес. Днес обаче от това закърпване няма и спомен, а дупката отново е зейнала със страшна сила и застрашава водачите да попаднат в нея и да повредят автомобила си.

Очевидец разказва за актуалното състояние на пътното съоръжение. По думите му, при всяко преминаване на превозно средство мостът се тресе и от вибрациите във всеки един момент той може да рухне. „От тук вчера преминаха две 20-тонови цистерни. Не дай си Боже ако в този момент съоръжението пропадне с тях, не ми се мисли какво може да се случи! Необходимо ли е да изживяваме трагични ситуации като взривените цистерни в Италия, например, за да се вземат адекватни мерки и най-накрая да се направи план за цялостен ремонт“, коментира той. Той дори е наложил забрана на децата си да играя в района на моста, за да не станат жертва на някой инцидент.

От своя страна кметът на Катуница се извинява за това, че този проблем не е намерил решението си толкова дълго време. Направил е това, което е по силите му, а именно да подаде сигнала към органите, които могат да придвижат въпроса до по-горна инстанция.

В близост до моста над река Чепеларска се намира местността Кемера, където има каменен мост още от времето, когато страната ни е била под  турско робство. И до ден днешен този мост не е мръднал, запазил е своята цялост и е стабилен, коментерат местни.

Снимки: Trafficnews.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина