Кметът на Садово: 3.5 млн. лв. са собствените приходи на общината за 2018 г.

Автор: Plovdiv Now 6838
Кметът на Садово: 3.5 млн. лв. са собствените приходи на общината за 2018 г.

2018 г. е изключително добра по отношение на собствени приходи на общината, които са около 3.5 млн. лева. Това каза пред Радио „Фокус“ кметът на Садово Димитър Здравков. По думите му това е спомогнало реализацията на инвестиционната програма на местната администрация. Една от найважните дейности през 2018 година е закупуването на техника за асфалтиране на улици.

„Закупихме асфалтополагаща машина, челен товарач, още един голям камион. Това ни позволи сами да изграждаме и асфалтираме улиците. Доколкото знам, от 265 общини само още една община си прави сама улиците“, каза кметът. Той добави, че от края на август досега са направени 3.5 км новоасфалтирани улици. С обществена поръчка са ремонтирани още около 2 км улици.

Сред по-важните проекти, по които е работила Община Садово през настоящата година, е санирането на детската градина в село Катуница. „Тя е най-голямата на територията на общината. По проект „Красива България“ санирахме детската гадина в село Болярци. Отделихме доста средства и за църквите, които са на територията на общината, тъй като при някои от тях положението беше доста трагично.

За следващата година ще продължим работата в тази насока“, каза още Здравков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина