Жители на Ягодово: Защо се ремонтират тротоари, като не могат да се ползват?

Автор: Plovdiv Now 3363
Жители на Ягодово: Защо се ремонтират тротоари, като не могат да се ползват?

Нови и ремонтирани тротоари на улица в село Ягодово не могат да се използват от пешеходци заради автомобили. Пространствата са заети от коли, които буквално са окупирали мястото, което е предназначено за пешеходци. Най-голям проблем срещат майките с колички, като за това сигнализираха жители на населеното място, пише trafficnews.bg.

Те разказаха, че улица „Васил Левски” е новоасфалтирана и с ремонтирани тротоари, но вместо местата да се използват по предназначение- тротоарите се заемат от автомобилите, а майките с колички вървят на пътя сред колите, които според живущи не винаги се съобразяват с ограниченията за скорост в населени места.

„Защо в нашата страна, община и села, все се чака да се случи инцидент и тогава да се обърне внимание на проблемите. Защо трябва да загине някой възрастен човек, майка или дете и каква вина ще имат те в случая. Каква вина ще има и водачът на МПС-то, ако се случи инцидент.  Къде са институциите и как те ще защитят живота на децата и майките, които не могат да летят.  За какво има кметове, общински власти, правоохранителни органи и защо никой не спазва закона, а има ли и изобщо закон. Защо се ремонтират тротоари като не могат да се ползват. Това за мен не е нормално!”, споделят читатели.

Според жителите е крайно необходимо водачите да се научат да паркират автомобилите в гаражите си, дворовете си или на улицата, вместо на тротоарите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина