Жители на Оризари: Пилотът жертва двама, за да спаси публиката ВИДЕО

Автор: Илиян Велков 7498
Жители на Оризари: Пилотът жертва двама, за да спаси публиката ВИДЕО

Продължава разследването на катастрофата със самолет край пловдивското село Оризари, която отне живота на двама души. Днес трябва да бъде направен втори оглед на машината. Най-вероятната причина за инцидента е повреда в крилото. Според очевидци то се е отчупило, докато машината е била във въздуха.

„Той го е насочил към реката, за да избегне удара със залата с публиката, колите и това е голям професионализъм и жест.”, коментира жител на населеното място.

Летателната машина прави заход, за да поздрави участниците в състезание с дронове, което трябвало да се проведе на стадиона в Оризари. Секунди след това се разбива на 100 метра от къщата на Атанаска Бръмбова.

„Видях самолета, че идваше от тука, но се клатеше и много ниско беше и изведнъж като се наклони и се заби. Нямаше пламъци, само се чу един трясък.”, споделя 75-годишната пенсионерка.

Тя е убедена, че пилотът е жертвал себе си и спътника си, за да спаси публиката на стадиона. 

Още по темата - във видеото на ТРАФИК ТВ:

Хората в селото са притеснени, защото трагедията се разиграва на метри от къщите им. Според кмета на населеното място, имало е реална опасност за хората, които са наблюдавали самолета от земята.

„Трябва да сме благодарни, че този самолет не падна върху публиката, която беше на стадион. В близост са къщите, не падна върху някоя къща.”, казва кметът на Оризари Йордан Тотев.

Точно, когато машината прелитала над стадиона, част от крилото й паднало на терена.

„Единият от загиналите е собственикът на самолета и базата, от която е излетял в района на село Белозем и още едно момче на 18 години е загинал при тази ситуация. Всичко, което е необходимо, ще се прави от тук насетне”, съобщи директорът на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Собственикът на летателния апарат има над 10-годишен опит зад гърба си и сам сглобил машината преди 7 години. За това време тя не е дала дефект нито веднъж. 18-годишният Валентин Аламански от Чирпан, който е бил заедно с пилота в кабината, е запален по авиомоделизъм и е бил член на любителски авиоклуб. Причините за авиокатастрофата ще бъдат обявени до 12 месеца.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина