Жители на Куклен, Крумово и Асеновград готвят протест заради неработещо осветление на пътя

Автор: Plovdiv Now 5852
Жители на Куклен, Крумово и Асеновград готвят протест заради неработещо осветление на пътя

Жители на няколко населени места готвят протест заради продължаващия казус с неработещото осветление на пътя Пловдив – Асеновград. В петък от 8:00 часа жителите на Куклен, Крумово и Асеновград ще изразят недоволството си заради бездействието на институциите.   Те няма да затварят движението, като ще се съберат край шосето, за да изкажат позицията си.

Един от организаторите на протеста е Емил Иванов, който  е общински съветник в община „Родопи”. По думите му пътят е изключително опасен вечерно време, като постоянно има инциденти заради това. На практика трасето в момента на места е осветено, а на други – не, което също дава допълнителни предпоставки за ПТП-та.  Той пътува всеки ден по трасето, като обяснява, че най-опасно е в кръговите кръстовища.

Проблемът с осветлението на пътя Пловдив – Асеновград е почти от самото му отваряне. В момента работят едва 3 от 10-те кръга, които захранват осветлението на трасето. Причината е – ПТП-та, които  са ставали там през последните години.

На практика обаче от АПИ не могат да ги възстановят – причината е, че пътят все още е на Акт 15, тъй като има имоти, които не са отчуждени. Поради това фирмата изпълнител на пътя трябва да ги възстанови. На нея обаче не може да се плати, защото всички средства по договора са изразходени.

Очаквайте продължение и позицията на АПИ!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина