Възрастни хора в Белащица получиха Великденски пакети - кметът ги разнесе, но без маска

Автор: Виктория Петрова 7882
Възрастни хора в Белащица получиха Великденски пакети - кметът ги разнесе, но без маска

Възрастни самотни хора в пловдивското село Белащица получиха Великденски пакети с курабийки, боядисани яйца и продукти от първа необходимост. Стоките са дарени от благодетели и с помощта на църквата. Вчера пакетите са разнесени от кмета на селото Костадин Николов на над 20 нуждаещи се жители на селото. 

От кметството обаче публикуваха снимки във Фейсбук, на които кметът е щракнат да дава торбичките на възрастни жени по домовете им, а самият той е без маска и предпазни средства. 

Липсата на защитни средства възмути част от живущите в селото, които изпратиха сигнал в TrafficNews. Те посочиха, че заповедта за носене на маски е за всички и не бива точно хора от властта да я нарушават. Освен това пакетите са раздадени именно на хора от най-рисковата група - възрастните. Това обуславя неминуемо контактуващите с тях да взимат всички предпазни мерки. 

От TrafficNews потърсиха за коментар кмета Костадин Николов. Той посочи, че е свалил маската само за няколко снимки и добави, че според него е неприемливо да се слага черен отпечатък на едно добро дело, станало възможно благодарения на хора с добри сърца. 

"Може да съм сгрешил, че съм свалил маската си за снимка с три жени, но не считам, че акцентът трябва да бъде променян и да се злепоставя една добра благотворителна инициатива, която зарадва толкова хора. Бях с маска, имам дезинфектант в колата. В кметството се спазват всички препоръки и мерки срещу разпространението на вируса. В селото досега не са правени подобни благородни инициативи, но явно има и зложелатели. Нека всички да помислим за тези хора, а не за това, че съм свалил маската - за самотните и възрастните това е голяма помощ", обясни пред TrafficNews Николов. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина