В много тежко състояние е единият шофьор от катастрофата в Марково

Автор: Plovdiv Now 12958
В много тежко състояние е единият шофьор от катастрофата в Марково

С опасност за живота е шофьорът на лекия автомобил "Мицубиши", който вчера катастрофира в село Марково. От МВР-Пловдив уточняват, че той е на 79 години – роден е през 1944 година, а не е на 44 години, както бе съобщено вчера.

Припомняме, че тежката катастрофа стана около 15,40 вчера в близост до селскостопански двор. Лек автомобил „Форд”, управляван от 22-годишен шофьор, предприел ляв завой и отнел предимството на „Мицубиши”.

При удара на място е загинала 67-годишна пътничка във втората кола - Диана Иванов, която е народна певица и дългогодишен преподавател в АМТИИ.

В болница са транспортирани двамата шофьори и 20-годишно момиче, пътувало в първия автомобил.

Състоянието на 79-годишния шофьор е тежко, настанен е в болница с опасност за живота. Под лекарско наблюдение са оставени и 22-годишният шофьор на другата кола и негова спътничка на 19 години. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент, продължават служители от сектора за разследване на престъпления по транспорта. Образувано е досъдебно производство.

След инцидента двамата водачи са изпробвани с дрегер за употреба на алкохол и при по-възрастният апаратът отчел положителен резултат.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина