Ударно ремонтират улици и сгради в община “Родопи“

Автор: Plovdiv Now 5320
Ударно ремонтират улици и сгради в община “Родопи“

Усилено текат ремонтите на улици и обществени сгради в община „Родопи“. В това се увери кметът Павел Михайлов по време на нарочна инспекция в селата Златитрап, Брестовица, Марково и Първенец.

Работният ден на Михайлов започна от улица „5-та“ в Златитрап, където само преди ден беше дадено началото на строителството на  един от най-големите обекти, предвидени в бюджета за тази година. Днес там започна фрезоването на асфалта.

„Обектът е стратегически и изключително важен за жителите на селото. Имам уверението на изпълнителя, че за няколко дни ще бъде фрезована цялата 1100- метрова отсечка“, коментира кметът.

Реконструкцията в сградата на домашния социален патронаж в село Брестовица също върви по график. По време на обиколката си кметът Павел Михайлов беше придружен от кмета на селото Любен Радев и заместник-кмета на общината Емилия Иванова. Средствата за ремонтните дейности са осигурени програма от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.

„Екипът ни се грижи да осигури топъл обяд на най-уязвимата група от населението на нашата община – пенсионери и хора в нужда. Защото домашният социален патронаж има за цел да направи живота на тези хора по-лесен и щастлив“, каза по време на проверката Михайлов.

В Марково вече започна полагане на асфалт на ул. "Трети март". Качеството на изпълнение на строителството Михайлов провери на място съвместно с кмета на селото Десислава Терзиева. Отсечката е с дължина 520 метра.

„Това е поредният инфраструктурен обект в Марково. В началото на настоящия мандат беше извършен ремонт на почти 300-метрова отсечка от същата улица“, припомни общинският кмет.

Обиколката си Михайлов завърши на улица "Симеон" в Първенец, където работниците на фирмата-изпълнител изграждат тротоарната настилка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина