Ученици посадиха Дърво на мира в Брестник

Автор: Plovdiv Now 4636
Ученици посадиха Дърво на мира в Брестник

Всяка година на 21 септември светът отбелязва Деня на мира, обявен от Общото събрание на ООН за ден в подкрепа на идеалите на всеобщия мир.

В България вече трета поредна година се провежда Седмица на мира, по време на която, не тичането  е основен елемент, а вниманието към идеята за мир на локално ниво и по-скоро с проява на идеята със събития които да вдъхновят и насърчат към действието за един по-добър и мирен свят, пише rodopi-info.com.

Пробегът на мира е организация от международна доброволческа мрежа – хора, вдъхновени от визията за свят, изпълнен с мир и хармония. Координаторите от съответните страни си сътрудничат тясно с правителствени и неправителствени организации, с училища и спортни клубове.

Седмицата на мира (в периода 21.09-27.09) завърши грандиозно в основно училище “Васил Левски“ в Брестник. В последния ден от седмицата на мира, атлети от България, Русия, Австралия, Австрия, Швейцария донесоха огъня на мира в училището.

 

На церемония в двора на учебното заведение, учители и ученици приеха огъня на мира и посадиха дърво, на което дадоха името „Дърво на мира“.

  

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина