Цветя и нов телевизор за възрастните хора в Кадиево

Автор: Plovdiv Now 6738
Цветя и нов телевизор за възрастните хора в Кадиево

Денят на възрастните хора, 20 години от основаването си и  юбилейни рождени дни празнуват днес в Пенсионерски клуб „Надежди и мечти” в село Кадиево. Тройният празник в родопското село уважиха  заместник-кметът  на община „Родопи” Владимир Маринов и кметът на село Кадиево Лиляна Петрова.

За юбилейната годишнина на клуба  Владимир Маринов връчи 48 –инчов телевизор от името на общината. „Радвам се, че клуба се развива и създава традиции. Общината прави всичко възможно да подпомага дейността на пенсионерските клубове, подкрепяме всякакви инициативи и го правим  съзнателно и с уважение", каза заместник-кметът на „Родопи”.

Той допълни, че е важно в днешно време , че членовете на клуба са заедно и са  активни. „ Ако децата са бъдещето, ние - активните граждани днес, то  вие, нашите родители, сте тези, които съградихте България. Днес ние, вашите последователи, имаме нужда от вашия опит и се уповаваме на вашата мъдрост. Вие сте тези, които пренасяте в днешния ден ценностите и традициите, с които сте устоявали на превратностите на времето”, обърна се към присъстващите Владимир Маринов и пожела здраве и достойни старини.

Специално за празника на пенсионерския клуб в Кадиево кметът на общината Павел Михайлов изпрати поздравителен адрес. В него се казва:  „Двадесет години Вие създавате приятелства, споделяте хубави и тежки моменти от живота си, празнувате заедно, танцувате и пеете. Активното Ви участие в живота на Пенсионерски клуб „Надежди и мечти“ е пример  за това как всеки от нас може да бъде полезен на обществото и себе си , дори след края на трудовата си дейност. Бъдете здрави, все така силни, неуморни и винаги млади по дух! Посрещнете още много годишнини и предайте на поколенията пламъка и опита, който имате.”

С поздравителни адреси, цветя и подаръци бе отдадено дължимото уважение и на осем от членовете на клуба, които празнуват юбилейни рождени дни. Сред тях е и председателката Николина Трифонова. Тя  получи благодарности от своите приятели за усилията и работата си през години - за създаването и развитието на клуба. 

Празникът бе продължен с прекрасни български песни и хора в изпълнение на  вокалната група към пенсионерския клуб, а гостите бяха изпратени под звуците на популярната народна песен, известна като химна на Родопите „Бела съм, бела, юначе”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина