Цалапица отново на протест: Няма да мълчим, искат да потулят убийството на Митко

Автор: TrafficNews 6631
Цалапица отново на протест: Няма да мълчим, искат да потулят убийството на Митко

Жители на Цалапица излязоха днес на пореден протест с искане на справедливи присъди за убийството на Митко.  Това се случва след екстрадицията на Рангел Бизюрев у нас и дадените от него показания пред Окръжния съд в Пловдив.

Бизюрев заяви, че до смъртта на Димитър се е стигнало след скарване и сбиване между двамата, като Рангел ударил 4 пъти по тялото Митко, а не по главата. Адвокатът на Бизюрев Димитър Колев определи случилото се като инцидент.  Именно това предизвика възмущение у близките на убитото момче.

Те отново заявиха в един глас „Аз съм Митко и няма да мълча”.

„Ние сме отново на протест, тъй като има противоречиви показания. Рангел Бизюрев заяви, че е ударил три-четири пъти Митко в торса, близнаците също не са го удряли, а има счупен нос и кръвта директно се е стичала в гърлото му. Освен това има таен свидетел, кой е той? Кой извика Димитър да излезе от вкъщи. Ние не сме съгласни с държавният обвинителен акт на близнаците. Те не са укриватели, а съучастници. Най-големите ни страхове са, че те ще бъдат пуснати на свобода. Бащата на близнаците заплашва в социалните мрежи, че си е платил и каквото трябва ще стане. Тук се опитва да се потули убийството на сина ми”, заяви майката на Митко Атанаска Бакалова.

„Искаме доживотен затвор на убийците и техните съучастници”, заяви друг протестиращ.

Думите му възмутиха майката на Димитър Атанаска Бакалова, която заяви, че и Бизюрев и близнаците Динкови са виновни за смъртта на сина й.

Припомняме, че адвокатът на Бизюрев разказа, че е настъпил инцидент между Малинов и Бизюрев, след като обвиняемият е получил информация, че е бил обиждан от страна на Митко. Бизюрев е пояснил, че е пожелал само да се види с Митко и да поговорят.

Тази среща е била осъществена на място, където Бизюрев е описал пред разследващите, но се е стигнало до саморазправа. По думите на адвоката, те са започнали да говорят, разменили са си обидни реплики.  Бизюрев е нанесъл няколко удара по тялото на Митко, но отрича обаче да го е  удрял по лицето, поради което да му бъде счупена носната преграда, довела до смъртта. По думите на адвоката, беглецът е отрекъл да го е блъскал и ритал.  Отрекъл е също близнаците да са имали участие в ударите по Митко.

Според Колев 30-годишният мъж признал, че е нанесъл 4 удара на Митко, но не в лицето, както всъщност твърди свидетелят Борислав Динков. Тук е имало противоречия в показанията им. Бизюрев е оказал пълно съдействие на разследващите, той е заявил, че Борислав Динков не е нанасял удари по Митко. Относно заравянето на тялото, юристът  заяви, че няма да коментира подробности. Бизюрев е казал обаче, че Митко не е бил жив, докато е заравян. 

Защо разследването откри противоречия в показанията на Рангел Бизюрев?В поредица от разследвания Тина Ивайлова потърси отговори

Самопризнанията на Бизюрев: Удрял Димитър, но не за да го убиеСъдът го остави в ареста, адвокатът му смята, че е убийство по непредпазливост

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина