Цалапица излиза на нов протест преди делото на близнаците

Автор: Plovdiv Now 4142
Цалапица излиза на нов протест преди делото на близнаците

Ден преди насроченото дело на двамата близнаци Динкови ще бъде проведен нов протест в Цалапица. Жителите на пловдивското село ще се съберат  на 25-ти февруари от 16:00 часа в центъра на селото за настояват за справедливост за зверски убития Димитър Малинов.

 Те ще покажат, че няма да се откажат, докато не стигнат до истината относно престъплението. Дните обаче напредват, а близки на убитото момче все повече започнаха да губят надежда, че Рангел Бизюрев ще бъде предаден на българските власти до разпоредителното заседание на близнаците.

Водещото искане на протестиращите в неделя ще бъде да не стартира делото преди довеждането на Бизюрев за разпит. Според тях единствено така, ще бъде разкрита обективната истина и няма да останат ненаказани и другите участници в жестокото убийство.  На предходния протест майката на Митко Бакалова сподели пред медиите, че преди дни единият от близнаците се обадил по телефона на свой приятел и му казал, че на 26 февруари излиза на свобода.

Тя добави още, че разполага с кадри от охранителни камери, на които се виждат пет силуета заедно с този на Димитър Малинов. Кадрите са от момента, когато се смята, че е извършено убийството и по думите й може да става въпрос и за четвърти човек, който е бил свидетел и евентуален участник в престъплението.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина