Тръгват автобуси на нов превозвач към 8-те села в “Родопи“

Автор: Plovdiv Now 8474
Тръгват автобуси на нов превозвач към 8-те села в “Родопи“

Кметът на община Родопи Павел Михайлов преди минути съобщи радостна новина за хората от осем села около Пловдив. След като досегашният превозвач „Хеброс бус” не подписа едностранно договора за обществен превоз по линиите Пловдив-Цалапица, Пловдив-Златитрап-Брестовица и към високопланинските села и хиляди хора бяха оставени без транспорт през уикенда и първия работен ден от седмицата, новият договор с новия превозвач вече е факт!

Ето какво съобщи Михайлов:

"Днес подписах договора за обществен превоз на пътници за Цалапица, Златитрап, Брестовица, Оризари, Бойково, Дедово, Ситово, Лилково и Скобелево.

Възстановява се редовното разписание на междуградските автобуси по горепосочените направления. Новата фирма – изпълнител ще започне със стартови разписания по утвърдената маршрутна схема да работи още утре.

Договорът за обслужване на общинската транспортна схема по спешна мярка е сключен с ДЗЗД Консорциум "МАРИЦА ИЗТОК 2018.
Запазват се маршрутните направления и местата за спиране на превозните средства. Разписанията на автобусите, които са запазени с малки изключения ще бъдат публикувани от кметовете и кметските наместници по места в социалните мрежи и на спирките по населените места.

Досегашният договор за обществен превоз на пътници без конкурс с „Хеброс бус“ изтече тази събота, но фирмата отказа едностранно да подпише споразумението. Това наложи спешни преговори в почивните дни от страна на община „Родопи“.
Билети ще се закупуват от шофьора. Карти ще бъдат издавани от офиса на фирмата-превозвач, който се намира в подлеза на автогара „Родопи“.

Всички, които имат издадени карти към „Хеброс бус“ имат право да поискат парите си обратно от фирмата."

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина