Таен свидетел е дал показания по делото срещу Бизюрев

Автор: Plovdiv Now 6080
Таен свидетел е дал показания по делото срещу Бизюрев

Автор: Наталия Грозева

В Окръжен съд тече мярката за неотклонение на Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Той бе доведен окован и със засилена охрана, като бе въведен в залата през авариен изход. Окръжна прокуратура в лицето на прокурор Бойка Лулчева настоява за най-тежката мярка "задържане под стража". Според обвинението срещу Бизюрев има достатъчно доказателства, че е извършил престъплението. Разпитани са множество свидетели, между които и един таен, научи trafficnews.bg.

Бизюрев е привлечен като обвиняем за това, че на 20.07.2023 г. в село Цалапица умишлено е умъртвил 24-годишният Малинов, като като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1, т. 6 пр. 3 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Бизюрев беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември 2023 г. той беше установен и задържан в град в Кралство Дания. На 20 март 2024 г.  беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Кралство Дания.

Днес, Бизюрев бе доведен в Пловдив под засилена полицейска охрана и му бяха повдигнати обвинения. Разпитите в Криминална полиция продължиха повече от 5 часа. 

Адвокат на обвинеяемия е Димитър Колев. Делото за мярката се гледа от окръжния съдия Екатерина Роглекова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина