Спортен празник за Купата на Община „Родопи“ събира в Марково малки и големи

Автор: Plovdiv Now 3002
Спортен празник за Купата на Община „Родопи“ събира в Марково малки и големи

Над 120 участници ще мерят сили в състезания за ловкост, сила и бързина

Спортен празник за Купата на Община „Родопи“ ще събере на футболния стадион в с. Марково малки и големи жители на селата от Родопската яка. Надпреварата ще започне в 10,00 ч. на 15 юни 2024 г.  (събота). Заявки за участие до момента са подали ученически отбори от над 10 населени места от общината – (първа възрастова група от 3 до 7 клас). Постепенно се попълва и листата със заявки на младежките отбори от втора възрастова категория (от 16 до 21-годишна възраст). Трета възрастова група е от 21-годишна възраст нагоре. Горна граница няма, стига кандидат – състезателят да се чувства добре физически и да е в спортна форма, обясниха организаторите от отдел „ОСДКСТ“.  Очаква се близо 120 състезатели да се включат в спортната надпревара на стадиона в Марково.

Спортната фиеста се провежда всяка  година по това време под патронажа на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов. Събитието е чакано с нетърпение във  всички населени места, тъй като идеята му е да събере на едно място хора от най-различни възрасти и да създаде екипен и отборен дух, не само в подрастващото поколение. „По-добре на стадиона, отколкото пред телефона“, коментира идеята ресорният зам.- кмет Рени Караилиева. „Масовият спорт е част от политиката на Община „Родопи“ за укрепване на физическото здраве на младите хора и социалното общуване на населението.“, посочи още тя. 

Регламентът за провеждането на Спортния празник позволява регистрация на отбори и в деня на самото състезание. Игрите ще имат щафетен и забавно-развлекателен характер, като участниците ще се конкурират за ловкост, сила и бързина. В програмата на спортния празник са предвидени и семейни състезания „Мама, татко и аз, баба, дядо и внуче“.  Съдийската бригада включва двамата млади треньори по лека атлетика Златка Райчева и Даниел Добрев.

За всички участници са предвидени атрактивни подаръци, осигурени от спортна верига магазини, която е традиционен партньор на общината още от първото издание на спортния празник. Победителите ще си тръгнат с купи, медали и предметни награди, осигурени от спомоществователи на състезанията.

Развитието на масовия спорт е сред приоритетите на ръководството на община „Родопи“. На територията й в момента  развиват дейност 14 спортни клуба по футбол, бокс, кикбокс и бойни изкуства, включително няколко детски школи по футбол. Активно се изграждат спортни площадки в населените места.  В ход е обновяването на цялостната спортна инфраструктура по селата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина