Джип се движи с висока скорост и изпреварва автомобили в нарушение, като минава през непрекъсната линия в участъка на Околовръстното край разклона за Марково, сигнализира читател на TrafficNews

Опасната маневра е извършена на същото място, където навръх Великден трима души загубиха живота си. Нарушението е станало ден след жестоката катастрофа. 

Припомняме, че два автомобила се удариха челно, след като единият от водачите предприе изпреварване. Трагедията се случи на новия участък на Околовръстното шосе, което бе позволено за движение преди по-малко от седмица. 

Именно на злополучния участък въпросният джип наруши редица правила, рискувайки живота на пътуващите по шосето. На отсечката ограничението на скоростта е 90 км/ч и маркировката забранява маневрата изпреварване.

„Отново се предприемат маневри, които могат да застрашат други човешки животи. Без да се мисли за последствията. Отново на същото място, където загинаха трима души, в следствие на неправилно и дори забранено изпреварване”, свидетелка на опасната ситуация. Пловдивчанката допълни, че Околовръстното е изключително натоварено дори в почивните дни, а трасето в същото време изключително тясно.

Жената е на мнение, че пътните платна трябва да се разширят и да бъде оставено разстояние между мантинелите и платната.

Такова е мнението на хора по повод трагедията на Великден. Те поставиха въпроси относно ремонта на участъка, както и необходимостта от това да има мантинели по него.

Хората смятат, че там мантинели не са необходими, тъй като и при нужда няма къде се отбие, а преди при екстремна ситуация е можело да се влезе в банкета.  Друг поставян въпрос е дали законът задължава поставянето на мантинелите там, както и дали е законно пуснат в експлоатация.