Шеста детска кухня отвори врати в община „Родопи“, услугата е за децата в Златитрап

Автор: Plovdiv Now 5035
Шеста детска кухня отвори врати в община „Родопи“, услугата е за децата в Златитрап

За най-малките жители на село Златитрап днес отвори врати детска кухня. Официален старт на услугата даде Емилия Иванова, изпълняваща длъжността кмет на община „Родопи“. Емилия Иванова преряза лентата на новия пункт за храна заедно с директора на детска градина „Първи юни“ Снежана Дафовска.

„Пунктът за раздаване на храна в Златитрап започва да работи. Той е с капацитет 50 деца  от 10 месеца до 3 години, които не посещават детска градина. Всеки ден, от понеделник до петък, те ще получават по три ястия на ден, всяко от които по 150 грама. За дневния порцион родителите заплащат цена от символичния 1 лев“, обясни Емилия Иванова, и.д. кмет на община „Родопи“. Тя каза, че  дейностите, свързани със здравето и образованието на децата,  е кауза и част от  устойчивата социална политика на общината.

Празникът започна с музикални изпълнения. Детската кухня се помещава в сградата на детската градина, където родителите вече получават храната след предварително направени заявки. За изграждане на пункта беше извършено преустройство на помещението, като проектът е съобразен с всички съвременни изисквания.

Новият пункт за раздаване на храна е шестия, който се разкрива от началото на годината, след Брестовица, Устина, Първенец, Ягодово и Марково.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина