“Шепоти от родопски приказки“ с две представления в село Бойково

Автор: Plovdiv Now 18122
“Шепоти от родопски приказки“ с две представления в село Бойково

За втора година родопските села Добралък и Бойково се превърнаха в международно културно средище. След старта в село Добралък, събитията по време на втората половина от фестивала „Шепоти от родопски приказки“, се провеждат в село Бойковo (Община Родопи).

Събитието осъществява вълнуваща среща на артисти (актьори, музиканти, художници, поети) с местни  жители от родопските села и посетители от страната и чужбина.

„Шепоти от родопски приказки“ e съвместна инициатива на френската трупа “Театър по пътя”, сдружение “Открити пространства” и Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ). Проектът се реализира като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 г., с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и Френски институт в България.

Чуждестранните артисти, заедно с български колеги се заселиха в Родопите, за да им вдъхнат нов живот чрез артистични намеси и творчески работилници. Резултатът от тяхната работа са представленията “Шепоти”, „Пътуване през сетивата на Добралък“, „Геопоетика“, поставени сред естествената среда на селата и Родопите.

Извор на вдъхновение и теми на представленията за артистите са връзките между наследство, природа и култура, както и естествените връзки между човека и заобикалящата го среда са често неин извор на вдъхновение.

Културният обмен между български, чуждестранни артисти и публика ще насели запустяващите села в Родопите с нов живот, нови театрални форми и многобройни посетители.

Представлението "Шепоти" бе с начална точка в родопското село Добралък (13-14 юли), а на 20 и 21 юли е в Бойково .  От там зрителите ще поемат по горските пътечки към приказен свят, изтъкан от музика, поезия, танц и вълшебни пейзажи. Сред естествената сценография на природни картини, публиката ще се включи във вплитането на родопски мотиви в приказката, извървяла дългия път от далечни земи до Родопите.

Представленията в село Бойково  (община Родопи) на "Шепоти" са на 20 юли (събота) и 21 юли (неделя) 2019 г., а на „Геопоетика“ на 21 юли (неделя) 2019 г.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина