Само за ден: Коледният базар в Първенец събра 2500 лв. за благотворителни каузи

Автор: Plovdiv Now 4883
Само за ден: Коледният базар в Първенец събра 2500 лв. за благотворителни каузи

Коледният базар провел се през вчерашният съботен ден в Първенец събра жители и още повече гости на селото. За седма поредна година доброволците от НПО “България за нас“ организират събитието, а със средствата се реализират различни инициативи в полза на жителите на селото.

Подготовката за базара започва месеци преди Коледа, организаторите превръщат домовете си в работилници и създават коледни вълшебства. Изработват се най-различни сувенири за дома, като голяма част от тях се разпродават още преди самия коледен базар. Цените са символични, като много често купувачите ги удвояват или утрояват, пише rodopi-info.com.

До момента от базара са събрани около 2500 лева, като останалите артикули ще бъдат изложени отново на 25 декември пред местното кметство.

Тази година на базара  се включиха и учениците от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Всяка година със средствата от базара, се организира коледно тържество за децата и се обновяват класни стаи в училището и детската градина в селото.

През изминалата година бе направен цялостен ремонт на една класна стая  в местното школи и площадка за детската градина.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина