Съдът подхвана казуса на мъж, чиято къща в Браниполе бе продадена от ЧСИ, без да знае

Автор: Соня Желязкова 6498
Съдът подхвана казуса на мъж, чиято къща в Браниполе бе продадена от ЧСИ, без да знае

Окръжен съд-Пловдив образува дело по казуса на мъж, чиято къща в Браниполе бе продадена от частен съдебен изпълнител, научи TrafficNews. Жалбата е била заведена от Васил Недев, който иска имота си обратно. 

Медията ни ви разказа за особения случай, сполетят длъжника в друга наша публикация. Накратко - единственият имот на Недев - малка къща, изградена в парцел от 660кв.м.. в Браниполе, става обект на публична продан поради натрупани задължения към гражданин. След проведен търг, имотът бива закупен от съседа му. Парите, които дължал, биват изплатени съм средствата от продажбата. С тях се покриват всички такси към банки и институции, както и заплащането за кантората. Недев твърди, че всичко това е било крито от него умишлено, за да може той да не се противопостави. 

Процедурата е изпълнена от частен съдебен изпълнител Петко Илиев, който Васил Недев вини в порочност и опит за прикриване на измама с имота му. В своето становище ответната страна обаче отрече да са извършвани каквито и да е нарушения при продажбата или възлагането на къщата в Браниполе. Съдия изпълнителят Илиев коментира пред TrafficNews, е спазил закона и няма никакви притеснения.

В момента за случаят са уведомени Върховна прокуратура, Главния прокурор, Министъра на правосъдието, Инспектората на Висшия съдебен съвет и Омбудсмана. Образувана е проверка от Камарата на ЧСИ в България, чийто член е Петко Илиев. Нейните резултати все още не са уповестени.

Междувременно стана ясно, че Окръжна прокуратура – Пловдив, сезирана по компетентност, е разпоредила на сектор "Икономическа полиция" да проведе разследване в пълен ход на всички обстоятелства около сигнала срещу частния съдебен изпълнител. Проверката е в ход.

От Министерството на правосъдието е възложена комплексна проверка на място в кантората на съдия изпълнителя в Пловдив.

„Силно се надявам Окръжния съд да постанови решение, с което да отмени целия този показен абсурд и произвол, но винаги трябва да имаме и едно наум, че пипалата на такива хора са впити и в правосъдната система“, заяви в коментар пред TrafficNews Васил Недев.

Припомняме, че Петко Илиев пък изрази готовност да съдейства на всички проверки, които органите ще извършат, за да бъде разкрита истината около сделката.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина