Съдът гледа днес мярката за неотклонение на Рангел Бизюрев

Автор: Plovdiv Now 2527
Съдът гледа днес мярката за неотклонение на Рангел Бизюрев

Днес в 17 часа Окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение на Рангел Бизюрев. Преди минути Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в Окръжен съд-Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо заподозрения за убийството на Димитър Малинов. Бизюрев е привлечен като обвиняем за това, че на 20.07.2023 г. в село Цалапица умишлено е умъртвил 24-годишният Малинов, като като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1, т. 6 пр. 3 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Бизюрев беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември 2023 г. той беше установен и задържан в град в Кралство Дания. На 20 март 2024 г.  беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Кралство Дания.

Днес, Бизюрев бе доведен в Пловдив под засилена полицейска охрана и му бяха повдигнати обвинения. Разпитите в Криминална полиция продължават повече от 5 часа, предава наш репортер от мястото на събитието.  На място бе и наблюдаващият прокурор по случая Бойка Лулчева, но на този етап тя не коментира дали обвиняемият е дал показания. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина