Родопски гайди, танци и вкусотии на празника в Устина, ще се лее вино

Автор: Plovdiv Now 9173
Родопски гайди, танци и вкусотии на празника в Устина, ще се лее вино

Дворът на Вила Юстина, в центъра на село Устина, ще стане арена на 9 ноември от 10,30 часа на празник на местни производители, вкусове и традиции от родопската яка. Събитието е част от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 към Европейския Земеделски Фонд. Организатори са Сдружение Местна инициативна група Перущица - Родопи.

Празникът ще предложи музикална програма и щандове с продукция на производителите. Участници са артисти, самодейци, фирми и жители на региона. Гостите ще опитат местни деликатеси и продукти, съхраняващи традицията в изработката и представящи специфичните вкусови качества. Домакините от Вила Юстина ще представят богатата си гама от вина, както и продукти от биофермата си. Включват се и фирми от региона като Борая Текстил ЕООД, Екс Кю- Екскюзит Фууд Продъктс ЕООД и други.

Музикалната програма ще ни срещне с красотата и дълбочината на родопската музика и обичаи. Специален гост на празника е Стефан Янев - майсторът на родопската гайда. Той ще бъде на сцената заедно с гласа на Любомир Петов, солист на БНР. За доброто настроение ще се погрижат и танцов клуб “Жарава” от село Първенец, танцов клуб “Калина” към читалище "Просвета- 1929" от село Белащица, женска и детска вокална групи към читалище "Напредък-1904" в села Устина.

Достъпът до празника е свободен, поканени са всички жители и любители на региона, известен с качествените си продукти, прекрасната природа, богати традиции и все по-добър стандарт на живот.

Източник: Община "Родопи"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина